03.12.2021
Housing BG Süd-Ost, Zurich, plot B15, 5th Prize, plot B18, 1st Prize

FHV wins first prize for B18 and fifth prize for B15 in the housing competition for the Baugenossenschaft Süd-Ost in Zurich-Affolten.

25.06.2021
Grands-Marais penitentiary establishement, 3rd prize

The "Ringo Starr" proposal takes the decision to group all the administrative and workshop activities in seven autonomous buildings on the ground and all the private spaces, the cells and their common services, distributed in the sky in a single ring floating over the whole. This distribution between a world "below" Intramuros and a world "above" extramuros is an invention, in section, skilful to distribute a complex program and, innovative among the usual typologies of prison.
Extract from the jury report

View project
15.03.2021
Swiss Residence wins Best Architects 2022 Award

The Swiss residence in Mexico City wins the Best Architects award in the category residential single family house

Best Architects 2022
29.06.2020
Charité Campus entrance, Berlin, 1st prize

The building is intended to appear as an abstract sculpture and deliberately wants to remain without scale. The brick facade, which is typical for the Charité campus accentuates the abstract perception. The longitudinal implantation of the building liberates a pedestrian way and creates a new entrance to the campus.

View project
06.03.2020
Hautrive bridge, Fribourg, 3rd prize

By presenting the deployment of a horizontal "road ribbon" in the form of a  form of a mixed steel-concrete deck with a metal box, the author of the  of the "andersen" project has chosen a simple and discreet architectural expression, with the objective of integrating it serenely into the landscape of the Sarine.  The jury appreciates the modesty of the proposal  which highlights the surrounding landscape qualities of the site without standing out.
Extract from the jury report

28.02.2020
180 units housing project, 1st Prize

FHV wins competition for 180 housing units project in the Zurich region. The quality of the urban proposal combined with the audacious typologies have convinced the jury.

05.10.2016
Boveresses Housing, 1st Prize

The project is located in the heart of the Boveresses district in the north of Lausanne. This district is composed of several emblematic housing complexes from the 1970s. The project aims at an integration in this context with a strong identity. The result is an urban morphology that takes up the clear orientation of the surrounding urbanism by proposing an articulated volume with redents. Without seeking mimicry, the building creates a strong link with its environment.

View project
04.10.2016
Tour-de Pails Housing. 4th prize

The proposed project plays the card of the exclusivity of the site in its current configuration and declines it until the apartments. A contemplative individuality can be attributed especially to the apartments. The density is low in favor of a staggered, airy layout that seeks to touch the meadow as little as possible. Their ambition is to fit the scale of each situation with articulated and mineral volumes, which generate a common expression of the project. Extract from the jury report

27.07.2016
Prevessin House wins Best Architects 2017 Award

The Prevessin House wins the Best Architects award 2017 in the category residential single family house.

The house is built on three storeys while retaining small base dimensions to the benefit of the garden. The monolithic façade offers a glimpse of the spacious interior through broad windows. The rooms create the impression of a layered structure with an extended stairwell connecting the three floors. This generates varying visual perceptions both inside and outwards. The ground floor houses the common areas, while the first upper level is intended for the children and the second floor is occupied by the parents.

Best architects 2017
28.10.2015
Claire-vue Housing, 3rd Prize

As with the existing buildings, the project fits into the site while respecting its natural character dominated by abundant vegetation. The housing complex is contained in two distinct volumes. They are expressed as two objects set in a densely planted park that is part of the continuation of the park “Bois de la Bâtie”. The first volume - a folded bar - does not seek strict alignment with the context. It creates a sequence of differentiated spaces along the chemin de Claire-Vue, similar to the open spaces defined by the existing buildings. This area is generously dimensioned and ensures the transition with the adjacent villa neighborhood. The second volume - a compact building - marks the eastern corner. It contains the HM housing complex. On the three sides of the plot, the existing trees are preserved and manage the relationship with the environment.  The heart of the site is presented as a semi-private protected space for the benefit of the inhabitants

08.07.2015
Saint-Sulpice Housing wins Best Architects 2016 Award

The Saint-Sulpice housing building wins the Best Architects 2016 award in the category residential building.

The project forms part of a predominantly natural environment. Built at the end of a plot, it takes full advantage of the dense plantation of trees to the south east and the slope of the land which offers attractive views over the vegetation below. The building is autonomous, with three floors raised slightly off the ground to emphasise their free-standing character

Best architects 2016
15.06.2015
Saint-Martin Housing, 3rd Prize

The choice made by the author is that of the insertion of an autonomous building in the shape of an "L" in the logic of the blocks located upstream from St-Martin Street. The implantation is of great clarity and the building offers a true south facade that engages the breakthrough on the park of Solitude. The insertion of the new volume in the site is sensitive, the cornice is aligned with the existing buildings, a base, a body and a crown under the homogeneous raster of the facade is subtly expressed.
Extract from the jury report

11.07.2014
Musée du Léman, 1st Prize

The proposed building refers to the landscape of horizontal walls that support the urban fabric of the city of Nyon. A new wall wraps around the historic building, holding it by the shoulder as it were, like a benevolent friend. An entrance square open to the lake manifests the presence of the complex in the urban space. This major space is defined by the main façade of the existing building and develops in depth towards the museum entrance, led by the side façade of the new building. The volume of the new museum seems to be born under a terrace of the par that gradually emancipates by changing geometry to a high point. The roof is vegetated, integrating into the lawns of the park seen from upstream, while the perception from downstream reveals a wall formed of sedimentation concrete pierced with a few openings framing the lake.
Extract from the jury report


View project
07.05.2014
Magglingen Federal Office for Sport, 2nd Prize

The project succeeds in emphasizing the qualities of the landscape and the views by precisely setting a compact and high volume southeast of Lärchenplatz. The plateau of Lärchenplatz with its unobstructed sloping topography can preserve its views into the landscape.
The compact building form layers the individual functional units both vertically and horizontally, structuring the typology with volumes of space of varying heights.
Extract from the jury report

14.04.2014
Vernets Urban Plan, 1st Prize

The project manages to create both fluid and familiar spaces that ensure the continuity of the city and to implant strong figures that will mark the renewal of a vast neighbourhood. The rigorous arrangement of forms, combined with a diversity of perspectives and volumetrics, determines a composition that has a strength capable of ensuring the coherence of this very large project during all the stages to come, from its maturation to its completion.
The concept is based on a clear differentiation between the urban spaces, which are in continuity with the surrounding public spaces, and the spaces at the heart of the two large housing buildings, each organized around a vast semi-public interior garden. The two large rectangular blocks mark the street frontages and offer the dwellings the calm and sunny greenery of their interior garden. The contrast between the urban space and the courtyards of the two blocks is clearly assumed.
Extract from the jury report

View project
20.03.2013
Dorigny pedestrian bridge, 1st Prize

The Dorigny pedestrian bridge is an important link in the soft mobility network of the Lausanne-Morges agglomeration project. It allows the crossing of the A1 freeway, the UNIL bypass road and the light train tracks, thus linking the future "En Dorigny" district to the university campus and, on a larger scale, the center of Renens to the lake shore. The project takes the form of a generous collimated staircase which, in a clear gesture, crosses the 80 meters that separate the two sides of the infrastructures thanks to a single pile. Its black color and smooth appearance contrast with the elevator, which also plays a static role, but reads as an independent object.

15.02.2012
Lausanne Stadium, 2nd Prize


The authors of the project deliver a founding concept that generates an iconic image at the western entrance of the city. Through an inseparable proposal strongly linking the future urban structure and the sports facility, the project operates an essential transformation on the scale of the territory, following the example of the great leisure and sports parks which, since the 1960s, have constituted the city's facade on the lake.
The authors draw a new piece of city of the 21st century which founds and orientates the future urban development between the banks and the hillsides and is measured on the large scale of the territory between Ouchy and the UNIL-EPFL sports parks. This voluntary and ambitious proposal radically transforms this place to offer a new attractive address, a new centrality to the city.
Extract from the jury report

07.02.2012
Mont-Blanc pedestrian bridge, 5th Prize

The pedestrian bridge project proposes an intervention that aims to underline the configuration of the harbor, by the continuous line defined, from one shore to the other, by the quays and the Mont Blanc bridge. To achieve this objective, the crossing of the lake is conceived as a widening of the existing bridge. The adjacent structure masks the historic bridge by adding a new façade.

13.12.2011
Carouge Theater, 3rd Prize


The project fits into the site with a volumetric layout marked by sobriety and clarity. The two proposed volumes compose a whole of a great quality of urban insertion. The proposed intervention for the existing village hall reinforces this feeling of correctness and architectural and urban cohesion. The two differentiated volumes generate quality public spaces in the site.
Extract from the jury report

31.01.2011
Sport Centre, 3rd Prize

The program is organized in two compact volumes that fit into the surroundings. The triple gymnasium is elevated with the beach volleyball court on the roof and functions as an identity-forming object on the Bern exit road. However, the delicate wooden façade gives the buildings a lightness that lends the volumes a modesty despite their size and makes them appear natural. The office wing forms a closure to the Neubrückstrasse.